Kategorier
Ett måste i vinhyllan Fynd! Grillat Kvinnlig Lyx Röda viner Sydafrika

Snacka om häftigt vin!

Babylon’s Peak, Syfafrika, Shiraz Mourvédre Grenache 2007

En lördag för ca 1,5 vecka sedan var det grillfestdags i mina föräldrars villa. Då de var i Italien hade vi hela gården för oss själva samt kattena som konstant behöver underhåll. De små goingarna. Då Johan Lööf var hemma en sväng från Australien och då Ida, Jossan, Sara och Roger var i Romelanda var det dessa som stod på inbjudningslistan.

Då vi redan var i Romelanda och därmed hade nära till City Grossen var det en självklarhet att inhandling av kött skulle ske där. Då Johan och Ida redan tagit sig hem till Ida  svängde vi förbi dem och packade in dem i bilen, och sedan åkte vi alla tillsammans och handlade. Färskpotatis i ugn, fläskfile och oxfile stod på repertoaren. Då jag hade en flaska mörkröd glädje som jag inhandlat vid ett tidigare tillfälle i bilen var oxfilen menad för mig och Tommie, och jag kunde knappt vänta tills det var dags för provning. Beskrivningen hade förfört mig totalt, och jag hade stora förhoppningar. Pavan i fråga:

Babylon’s Peak, Syfafrika, Shiraz Mourvédre Grenache, 2007,  (2067) 139 kr

Jag hittade följande beskrivning i något så oväntat som Västerviktidningen:

Månadens personliga favorit i den smakrikt bombastiska skolan. Här trängs inslag av mörka bär, piptobak, rökta charkuterier, choklad och anis i smakbilden. Kräver smakrik mat.

Alltommat.se höll sig på den lite mer försiktiga kanten och gav följande recension:

Prisvärt.2 av 4 stjärnor.

Vid provningen lät jag samtliga vid bordet smaka av donnan, och reaktionen som jag minns mest kom från Roger som annars inte lägger så mycket tyngd vid just vinvalet. Han började smacka och låta samtidigt som han utbrast ”sicket jäkla häftigt och kraftigt vin!” Och jag kan bara hålla med. Västerviks tidning satte verkligen pricken över iet med sin beskrivning av vinet som bombastiskt. Ujujuj!! 750 ml ren njutning. Mörka bär, charkuterier och allt det andra som tidningen hittade hittade jag med, mer eller mindre. Njutningen var dock så total att jag inte yttrade ett enda ord under middagen. Himlen i flaska – igen :).

Den här flarran får 5 sommarstrålande tiaror och kommer defenitivt att hittas i mitt vinställ framöver. Längtar redan till nästa möte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *